Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 143 návštěvníků)

**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový ..... neokoukaný recept :-)**

0.0
**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový ..... neokoukaný recept :-)**

Potřebné ingredience

**TENTO RECEPT JSEM OBJEVILA V JEDNOM ZE STARŠÍCH ČÍSEL ČASOPISU APETIT A OD TÉ DOBY PEČU VŽDY,KDYŽ MÁ PŘIJET NEČEKANÁ NÁVŠTĚVA A JÁ NEMÁM ČAS PÉCT ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ MOUČNÍK............JSOU KRÁSNĚ VLÁČNÉ A KROMĚ KOKOSU JE MŮŽETE POSYPAT NAPŘ.OŘECHY,STROUHANOU ČOKOLÁDOU,NEBO POLÍT ČOKOL.POLEVOU - ZÁLEŽÍ NA VÁS :-) **RECEPT JSEM OPROTI PŮVODNÍMU MALINKO POUPRAVILA** Na plech o vnitřním rozměru 34 x 28cm (samozř.může být i trochu menší,buchta pak bude trošku vyšší a vůbec to nevadí) si připravíme: *440g krupicového cukru (buchta je sladší a tak kdo má raději méně sladkou,stačí 400g cukru)* *1 HERA* * 2 lžíce kakaa holandského typu* * 1 prášek do pečiva* * 300g polohr.mouky* * 4 vejce* * 180ml rumu (mám zkušenost,že stačí tak 120ml)* * 250ml mléka (v původ.receptu je místo mléka použita voda) * kokos na posypání (nebo např.ml.ořechy,strouhaná čokoláda atd.)*

Postup přípravy

1) Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250ml mléka, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo. Ale POZOR směs nesmí projít varem! Pak odeberte bokem cca 100ml směsi, smíchejte s rumem a nechte stranou na pozdější použití.
2) Zbytek hmoty doporučuji přendat z kastrolku do vyšší mísy. Přidejte žloutky, mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Bokem si ušlehejte dotuha bílky a opatrně vmíchejte do těsta.
3) Těsto nalejte do pekáčku vyloženým pečícím papírem a pečte pozvolna 160C horkovzduch cca 20-25min. Propečení těsta otestujte špejlí. Nesmí být vyschlé,ale vláčné.
4) Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem - poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem,nebo čím máte rádi.

Řezy jsou krásně vláčné ještě třetí den po upečení :-)

TIP: Do těsta můžete ještě přidat rozinky předem namočené v rumu :-)

**Tentokrát jsem sypala půl kokosem a půl ml.lístkovými ořechy**

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 29. 3. 2019, 10:04
(Y)starý dobrý šalamoun (H) dělám hrnkový (F)
Žirafka1 10. 4. 2019, 15:06
@ Tyto rychlovky se občas hodí (Y) :-) (F) Děkuji ...........
krišon 29. 3. 2019, 9:59
Jednoduché, rychlé, chutné (F)
Žirafka1 10. 4. 2019, 15:07
@krišon Ano, přesně tak ........ děkuji (Y) :-) (L)
maruška 7. 3. 2019, 9:28
*-) můžu dát máslo místo Hery? děkuji (F)
Žirafka1 26. 3. 2019, 0:22
@maruška Hezký den Leni, omlouvám se, poslední dobou sem moc nechodím a tak jsem si nevšimla dotazu :-) ......... ano, samozřejmě můžete. (F)
Kunčice 6. 3. 2019, 8:40
Tuto buchtu znám pod názvem Vodouch a recept je na hrníčky. Velice žravé (Y)
Žirafka1 26. 3. 2019, 0:23
@Kunčice (L) (F)
P.A.V.L.A 2. 3. 2019, 16:40
(Y)
Žirafka1 4. 3. 2019, 13:42
@P.A.V.L.A (L) (F)
Raguella (upraveno) 13. 4. 2019, 11:22
Dobrý den,před chvilkou dopečen a zítra ochutnáme,ale nádherně voní,určitě tak bude i chutnat.děkuji za bezva receptík.pá (F) :-) (L) (hello) (C) (Y) dopisuji:dnes ochutnáno a je opravdu vynikající a vláčný!!určitě jsem nepekla naposledy!pá a díky.
novackova 18. 2. 2016, 13:32
(Y) (Y) (Y) (F)
Žirafka1 18. 2. 2016, 18:08
@novackova :-) (F) (L) (hello)
srneckova 18. 2. 2016, 13:29
ta je moc dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 18. 2. 2016, 18:09
@srneckova Děkuji :-) (L) (hello)
milka1m1 18. 2. 2016, 12:40
Mam tento recept z knizky Jiriny Bohdalove,tam se jmenuje HOP DO TROUBY. Taky ho rada delam na ruzne zpusoby,je to rychlovka.
Žirafka1 18. 2. 2016, 18:10
@milka1m1 No vidíte, tuto kuchařku vůbec neznám :-) Já jsem recept kdysi objevila v časopisu APETIT :-) (L) (hello)
marcelkasimonka 17. 2. 2016, 20:16
Tak upečeno (F) (F) (F) vypadají dobře (F) (F) (F)
Žirafka1 18. 2. 2016, 18:08
@marcelkasimonka Děkuji Marcelko :-) snad Vám chutnala ??? (F) (L) (hello)
lidare 16. 10. 2014, 19:21
(Y)taky ho peču a toto je super nápad,zkusím (C) (clamp)
Žirafka1 17. 10. 2014, 10:39
@lidare |:o) (flower) (hello) Určitě vyzkoušejte (hello)
P.A.V.L.A 16. 10. 2014, 19:17
(Y) (Y) (Y)
Žirafka1 17. 10. 2014, 10:38
@P.A.V.L.A :-) (F) (L) (flower) Děkuji !!!!
benjisek 16. 10. 2014, 12:33
Dobrý den, včera jsem dělala a dneska už je snědeno :-D Výborný recept, příští týdne budu dělat jako zákusek na zabijačku (clamp) určitě se bude řezníkovi lépe pracovat po takové bombě (Y) (F)
Žirafka1 16. 10. 2014, 18:20
@benjisek (F) (L) Hezký večer přeji ............. to mě moc těší. Čím víc rumu přidáte,tím bude řezník veselejší :-) ,-) Možná by trošku bodlo i čuníkovi - na kuráž ,-) ,-) ,-) ,-) Ať se zabíjačka vydaří. (flower) (hello) (pl)
Plamínek 11. 1. 2014, 15:53
Dobrý den, dnes jsem pekla podle vás s větším množstvím cukru a s oříšky (vždy sypu kokosem) a buchtička je výborná! Znám ji léta a dělám ji z másla, znám pod názvem Šalamoun. Zdraví Katka
Žirafka1 11. 1. 2014, 18:04
@Plamínek (L) (F) Hezký večer Katko :-$ moc děkuji za komentář a mám radost,že Vám chutná (flower) (hello) Přeji pěkný zbytek víkendu (zima) (snehulak)
cernyandel 2. 11. 2013, 21:25
(Y) :-)
Žirafka1 2. 11. 2013, 22:31
@cernyandel (F) (L) Děkuji (hello)
Vera N 8. 9. 2013, 18:27
(Y) (Y) (Y)
Žirafka1 8. 9. 2013, 21:20
@Vera N (L) (hello)
Lenča37 1. 9. 2013, 7:28
Dobré ráno,Marti řezy jsou vynikající,včera jsem pekla a všem chutnalo (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) |:o) Děkuji za recept a inspiraci k pečení. Dáša.
Žirafka1 1. 9. 2013, 15:11
@Lenča37 (L) (F) (plaz) Dobrý den Dáši, děkuji za zprávu, jsem ráda,že řezy nezklamaly. Pěkný den Martina (flower) (hello)
nemika 25. 8. 2013, 15:10
(Y) (Y) (Y)Dneska jsem dělala a je vynikající ke (C)
Žirafka1 25. 8. 2013, 20:05
@nemika (L) (F) (L) Dobrý den paní Michaelo, mám radost,že buchta Vám chutnala (flower) (hello)
bláža 2 24. 8. 2013, 20:27
(Y) Martí, také dělám. Recept mám ze své oblíbené Hrníčkové kuchařky a u nás je oblíbený pro vůni rumu a vláčnost, kterou tímto lahodným nápojem dostane. (C)
Žirafka1 24. 8. 2013, 21:17
@bláža 2 :-) (L) Peti, vidíte hrníčkovou kuchařku mám už tak dlouho a nenapadlo by mě tam tento recept hledat.....schválně se podívám (flower) Pěkný zbytek prázdnin (hello) (jablka) (plaz)
marky18 23. 8. 2013, 23:00
Díky za tip (Y) (clamp)
Žirafka1 23. 8. 2013, 23:23
@marky18 (L) (F) Markétko,není zač,pak napište,jak Vám chutnala (F) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie